YOSH BOLALARDA STOMATOLOGIK KASALLIKLAR (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu yo’nalish zamonaviy stomatologiyada ustuvorhisoblanadi. Ko’pgina mamlakatlarning tajribasi shuni ko’rsatadiki,stomatolog xodimlarning oddiy miqdoriy o’sishi, stomatologik xizmatni moliyalashtirish va moddiy jihatdan ta’minlash, tish karieslari va periodontalkasalliklarning tarqalishi va intensivligida mavjud vaziyatni o’zgartirish uchun yetarli bo’lmaydi.