NOGIRONLIGI BO‘LGAN BOLALARNING PSIXOLOGIK RIVOJLANISHIGA INKLYUZIV TAʼLIMNING TAʼSIRI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada inklyuziv taʼlimni nogironligi bo‘lgan bolalarning psixologik rivojlanishiga taʼsiri bayon qilingan. Inklyuziv taʼlim modeli bolalarning o‘z-o‘ziga ishonchini oshirish, ijtimoiy moslashuvini yaxshilash va psixologik barqarorligini mustahkamlashda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada inklyuziv taʼlimning ijobiy va salbiy jihatlari, mavjud muammolar hamda ularni hal qilish yo‘llari tahlil qilingan.