Harakter (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada  harakterning mohiyati, uning shakllanish omillari va inson hayotidagi o‘rnini o‘rganish to'g'risida ma'lumotlar keltirilgan o'tilgan. Mazkur mavzuda harakterning psixologik asoslari, uning tipologiyasi va shakllanish jarayonlari keng tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida shaxsiy misollar va ilmiy manbalardan foydalanilib, harakterni o‘zgartirish va rivojlantirish yo‘llari ham ko‘rib chiqiladi. Mavzu insonni chuqur tushunish, o‘zini tarbiyalash va maqsad sari intilishda muhim ahamiyatga ega.