BIOMEDITSINA SIGNALLARI VA TIBBIY TASVIRLARGA RAQAMLI ISHLOV BERISHNING ILG‘OR USULLARINI TADQIQ QILISH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mazkur maqola tibbiy diagnostika jarayonlarini takomillashtirish uchun biomeditsina signallari va tasvirlariga ishlov berishda zamonaviy raqamli texnologiyalarni tadqiq qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda Xaar veyvlet, Dobeshi veyvlet va splayn funksiyalari asosida tahlil usullari o‘rganilgan. Ushbu usullar EEG (elektroensefalografiya), gastroenterologik signallar va qon tasvirlarini qayta ishlashda qo‘llanilib, diagnostika aniqligi va samaradorligini oshirishda an’anaviy usullarga nisbatan ustunlik ko‘rsatgan.