SH.SEYTOVTIŃ «XALQABAD» ROMANÍNDAǴÍ FONETIKALÍQ QUBÍLÍSLAR (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Jámiyette eń zárúrli hám oǵada áhmiyetli xızmetti adamlar ortasında qarım-qatnas jasaw quralı wazıypasın atqaratuǵın til - seslerden quraladı. Oylawdıń pútkilley shınlıqqa aylanıwı til arqalı, yaǵnıy sonıń ishinde, til sesleri arqalı da ámelge asadı.  Sonlıqtan da, til biliminde fonetika tarawınıń ornı óz aldına.