SOYA O'SIMLIGIDAGI DUKKAKLAR SONI: ADABIYOTLAR TAHLILI VA NAZARIY YONDASHUV (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada soya o'simligidagi dukkaklar soniga ta'sir etuvchi omillar, ularning shakllanish jarayoni va hosildorlikka ta'siri bo'yicha mavjud ilmiy adabiyotlar tahlil qilingan. Dunyo miqyosida olib borilgan tadqiqotlar natijalari asosida dukkaklar sonining genetik, ekologik va agrotexnik omillarga bog'liqligi o'rganilgan.