G‘O‘ZA NAVLARI BARGLARI SUV TANQISLIGINING NAMLIKKA BOG‘LIQ HOLDA O‘ZGARISH XUSUSIYATLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Maqolada o‘rta tolali g‘o‘za navlarining har xil namlik darajalari sharoitida barglaridagi kunduzgi va qoldiq suv tanqisligini aniqlash bo‘yicha olingan ma’lumotlar keltirilgan. Ushbu ko‘rsatkich qiymati tuproqdagi namlik darajalari va navlarning chidamlilik darajasi hamda ularning biologik va nav xususiyatlariga bog‘liq holda har xil darajada o‘zgarishi aniqlandi.