Turli tizimli tillarda so’z yasash usullarining umumiy va farqli jihatlari (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ma’lumki, har bir tilning asosini so’zlar tashkil qiladi,hamda har bir til rivojlanishida so‘zlarning yasalish qoidalari mavjud. O‘zbek tilidagi so‘z yasalish usullari ingliz tilidan farq qiladi. Mazkur maqola orqali o’zbek tili va ingliz tillaridagi so‘z yasalishi va uning turlari, yasalish usullari haqida kengroq bilib olamiz.