XIX ASR OXIRI XX ASR BOSHLARIDA TOSHKENT SHAHAR AHOLISINING KO'PAYISH SUR'ATI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada XIX asr oxiri XX asr boshlarida Toshkent shahar aholisining ko'payish sur'ati tahlil qilingan. Tarixiy manbalar asosida shahar aholisi soni, tarkibi va o'sish dinamikasi o'rganilgan. Aholining ko'payishiga ta'sir etgan asosiy omillar aniqlangan. Natijalar shahar aholisining tez sur'atlar bilan o'sganini ko'rsatadi.