Raqamli valyutalar muomalasini tashkil etish sharoitida pul-kredit siyosati samaradorligini oshirish yo‘llari (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola raqamli valyutalar muomalasini tashkil etish sharoitida pul-kredit siyosati samaradorligini oshirish yo‘llarini tahlil qiladi. Jahon moliyaviy tizimidagi raqamli valyutalarning joriy etilishi, ayniqsa markaziy banklar tomonidan chiqarilgan raqamli valyutalar (CBDC), pul-kredit siyosatini boshqarishda yangi imkoniyatlar yaratmoqda. Maqolada raqamli valyutalarning iqtisodiy ahamiyati, pul massasini boshqarish, likvidlikni oshirish va yangi monetar vositalarni joriy etish orqali monetar siyosatning samaradorligini oshirish imkoniyatlari yoritiladi. Shu bilan birga, raqamli valyutalarning xavfsizlik va iqtisodiy xavflari ham ko‘rib chiqiladi. Maqola raqamli valyutalar yordamida pul-kredit siyosatini samarali boshqarishning asosiy yo‘nalishlarini belgilab beradi va kelajakda monetar siyosatni yanada rivojlantirish uchun tavsiyalar beradi.