TIJORAT BANKLARIDA KRЕDIT RISKINI BOSHQARISH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada tijorat banklarida kredit riskini boshqarish masalalari ko‘rib chiqiladi. Kredit riski tijorat banklarining asosiy faoliyatida uchraydigan xatar turlaridan biri bo‘lib, uning samarali boshqarilishi bankning moliyaviy barqarorligini ta'minlashda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada kredit riskining turlari, ularni boshqarish usullari, xalqaro tajribalar va O‘zbekiston tijorat banklari misolida amaliy yondashuvlar tahlil qilinadi. Shuningdek, maqola doirasida kredit riski monitoringi va uni minimallashtirish yo‘llari muhokama qilinib, tavsiyalar beriladi.