QORAQALPOQ XALQ ZARGARLIGI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
XIX-XX asr boshlarida zargarlik buyumlarini ishlab chiqarish barcha savdo va  hunarmandchilik  markazlarida  keng  tarqalgan.  Har  bir  katta  ovullar  o’zlarining  zargari mavjud edi. Qoraqalpoq zargarlari o’z mahsulotlari uchun kumush, oltin, bronza, serdolik va firuzaga    oid   toshlar,    shuningdek,    marjon,    yirtqich    hayvon    va    qushlarning    tirnoq   va qoziqtishlardan foydalanishgan.