SHIFOKORLARDA EMPATIYA HISSINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada shifokorlar orasida empatiya hissini shakllantirishning psixologik xususiyatlari o'rganiladi. Adabiyotlar tahlili asosida empatiyaning tibbiyotdagi ahamiyati, uning rivojlanish omillari va usullari ko'rib chiqiladi. Natijalar shifokorlarda empatiya rivojlanishining murakkab jarayon ekanligini va bunga ta'sir qiluvchi turli omillarni ko'rsatadi. Xulosa qismida empatiyani rivojlantirish uchun tavsiyalar beriladi.