Bank marketingi samaradorligini baholash va uni oshirish yo‘llari (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu ilmiy maqola bank marketingi samaradorligini baholash va uni oshirishning turli yo‘llariga bag‘ishlangan. Maqolada tijorat banklari uchun marketing strategiyalarining ahamiyati chuqur tahlil qilinadi, bu esa banklarning raqobatbardoshligini oshirish va mijozlar ehtiyojlarini qondirishda muhim omil bo‘lib hisoblanadi. Samaradorlikni baholashda asosiy ko‘rsatkichlar sifatida mijozlar sonining o‘sishi, qoniqish darajasi, moliyaviy natijalar va brend tan olinishi kabi omillar tahlil qilingan. Maqolada bank marketingini rivojlantirish yo‘llari batafsil ko‘rib chiqiladi. Jumladan, raqamli marketing strategiyalarining kengayishi, mijoz bozor segmentatsiyasi, xizmatlar diversifikatsiyasi va mijozlarni boshqarish tizimlari (CRM) kabi zamonaviy marketing vositalaridan samarali foydalanish bank marketingi samaradorligini oshirishning muhim elementlari sifatida ko‘rsatiladi.