Oliy ta'lim muassasalari professor-o'qituvchilari faoliyatida pedagogik madaniyat darajasini takomillashtirish yo'llari (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola oliy ta'lim muassasalari professor-o'qituvchilarining pedagogik madaniyat darajasini takomillashtirish yo'llarini tahlil qiladi. Pedagogik madaniyat o'qituvchilarning kasbiy malakasi, pedagogik etika, o'quvchilar bilan muloqot madaniyati va shaxsiy rivojlanishini o'z ichiga oladi. Maqolada zamonaviy ta'lim jarayonlari, innovatsion texnologiyalar va raqamli vositalardan foydalanish orqali professor-o'qituvchilarning malakasini oshirish, shuningdek, malaka oshirish kurslari va o'zini-o'zi takomillashtirishning ahamiyati ko'rsatilgan. O'qituvchilarning pedagogik madaniyatini rivojlantirish ta'lim sifatini oshirish va talabalarning shaxsiy rivojlanishiga katta ta'sir ko'rsatishi ta'kidlanadi. Ushbu maqola ta'lim tizimida pedagogik madaniyatni oshirishga qaratilgan takliflar va tavsiyalar bilan birga, o'qituvchilarning professional o'sishini ta'minlashda muhim ahamiyatga ega bo'ladi.