REPRODUKTIV YOSHDAGI AYOLLARDA BEPUSHTLIKNING NAY-PERITONEAL OMILINI ZAMONAVIY XIRURGIK DAVO USULLARINING SAMARADORLIGINI BAHOLASH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Adabiyot manbalarini tahlil qilish shuni ko'rsatdiki, nay-peritoneal bepushtlik turi - ko'p omilli va davolash muammosi qiyin vazifa bo'lib, chanoq bo'shligʻida bitishmalarni yengish uchun jarrohlikning yangi zamonaviy usullarini optimallashtirishga qaratilgan doimiy tadqiqotlar olib borishni talab qiladi. Jarrohlik davolashning samaradorligi mukammal jarrohlik texnikasi, reabilitatsiyon terapiyani to'g'ri olib borish, bachadon nayining funktsional holatini tiklash va kichik chanoqda operatsiyadan keyingi bitishmalarning profilaktikasiga bog‘liq