BADIIY TARJIMADA ASL NUSXA VA TARJIMA MATNI O'RTASIDAGI LINGVISTIK EKVIVALENTLIK MUAMMOLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola badiiy tarjimada asl nusxa va tarjima matni o'rtasidagi lingvistik ekvivalentlik muammolarini o'rganadi. Adabiyotlar tahlili orqali turli tilshunoslik va tarjimashunoslik nazariyalari ko'rib chiqiladi. Natijalar qismida ekvivalentlik darajalari, unga ta'sir etuvchi omillar va ularni hal qilish usullari muhokama qilinadi. Xulosa qismida ekvivalentlikka erishishning ahamiyati va kelgusi tadqiqotlar uchun tavsiyalar beriladi.