BAXTIYAR GENJEMURATOV IJODIDA LIRIK QAHRAMON OBRAZI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Bu maqolada qoraqalpoq adabiyotining ko'zga ko'ringan namoyondalaridan biri B.Genjemuratov ijodi  va uning lirik asarlaridagi qahramon obrazining anglatilish masalasini tahlil qildik. Lirik qahramon tushunchasining ózi haqida ham malumotlar keltirib ótildi. Shoir ijodidagi lirik qahramon obrazi orqali asardan  kutilayotgan mazmun-mohiyatning ochib berilishi haqida malumotlar berildi.