SHIFRLASH HAQIDA UMUMIY TUSHUNCHA (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Shifrlash - bu avtorizatsiya qilingan foydalanuvchilarga unga kirish huquqini taqdim etishda ruxsatsiz shaxslardan yashirish uchun ma'lumotni qayta o'zgartirish. Asosan, shifrlash uzatilayotgan ma'lumotlarning maxfiyligini ta'minlashga xizmat qiladi.