Б.ГЕНЖЕМУРАТОВ ИЖОДИДА ЛИРИКАНИНГ КИЧИК ЖАНРЛАРИ (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Адабиёт ўзида халқнинг бутун бошли тарихини бадиий тарзда мужассамлантиради. Адабиётни ўрганиш орқали инсон ўз миллатининг тарихи, маданияти билан ҳам танишиб боради.  Адабиёт ўзининг турли туман жанрлари билан, уларда турли ҳил сир-синоатларни намоён етиши билан бошқа илм соҳаларидан ажралиб туради. Шу ўринда лирик асарлар ва  ундаги енг кичик жанрларнинг шоир Б.Генжемуратов ижодидаги кўринишини таҳлил қилиш жоиз.