Sun’iy Intellektning O‘zbek Ilmiy Maqolalarini Inglizchaga Tarjima Qilishdagi Roli (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola sun'iy intellekt (SI)ning o‘zbek ilmiy maqolalarini ingliz tiliga tarjima qilishdagi rolini o‘rganadi. Tarjimaning global akademik muloqot va hamkorlik uchun ahamiyatini ta'kidlaydi, AI vositalaridan foydalanishning afzalliklari va muammolarini muhokama qiladi va AI ni inson nazorati bilan birlashtirgan gibrid yondashuvni taklif etadi. Maqolada o‘zbek tadqiqotlarining xalqaro maydonda ko‘rinishini va ta'sirini oshirish uchun madaniy jihatdan sezgir tarjimalar zarurligi ta'kidlangan