TIJORAT BANKLARIDA KPI TIZIMINI JORIY ETISHDAGI ASOSIY QIYINCHILIKLAR VA ULARNI YENGISH USULLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada tijorat banklarida KPI (Key Performance Indicators - asosiy samaradorlik ko'rsatkichlari) tizimini joriy etishdagi asosiy qiyinchiliklar va ularni yengish usullari ko'rib chiqiladi. Tadqiqot adabiyotlar tahlili va mavjud amaliyotlarning tanqidiy tahlili asosida olib borilgan. Natijalar shuni ko'rsatadiki, KPI tizimini joriy etishda eng katta qiyinchiliklar xodimlarning qarshiligi, ko'rsatkichlarni to'g'ri tanlash va muvofiqlashtirish, shuningdek, tizimni samarali boshqarish bilan bog'liq. Maqolada ushbu qiyinchiklarni yengish uchun bir qator strategiyalar va tavsiyalar taklif etiladi.