Meva haqida umumiy tushuncha va uning hillari. (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Meva (fruct) — yopiq urugʻli oʻsimliklarning urugʻli organi; odatda, urugʻlanish natijasida hosil boʻladi. Ammo, partenogenez yoʻli bilan koʻpayadigan oʻsimliklar mevasi (partenokarp meva) urugʻlanishsiz yuzaga keladi va urugʻsiz boʻladi. Meva soxta va hoʻl meva kabi turlarga boʻlinadi