Ясмиқ навларида уруғ экиш меъёрлари ҳамда минерал ўғитлар билан озиқлантириш миқдорларини уруғларнинг дала унувчанлигига ва кўчат қалинлигига таъсири. (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
ушбу мақолада Хоразм вилояти тупроқ иқлим шароитида ясмиқнинг маҳаллий селекция йўли билан яратилган Сарбон ва Дармон навларига ташқи муҳит омиллари ҳамда агротехник тадбирларнинг ўсимликнинг ўсишига ва ривожланишига, уруғларнинг дала унувчанлигига ва кўчат қалинлигига таъсири ўрганилган.