O'zbekiston respublikasi aholisi mavzusini o'qitishda sher va maqollardan foydalanish (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
o'qitishda sher va maqollardan foydalanish, o'quvchilarning madaniy bilimlarini boyitish, til va adabiyotni rivojlantirish, hamda milliy qadriyatlarni singdirish maqsadida muhim ahamiyatga ega. Sherlar va maqollar xalqimizning tarixiy tajribasi, urf-odatlari va hayotiy falsafasini aks ettiradi.  Ushbu metodikada sherlar orqali O'zbekistonning turli hududlaridagi aholi hayoti, an'analari va ularning ijtimoiy-iqtisodiy sharoitlari haqida ma'lumot beriladi. Maqollar esa qisqa va lo'nda shaklda muhim hayotiy saboqlarni o'z ichiga oladi, bu esa o'quvchilarga axloqiy tarbiya berish imkonini yaratadi.