ABDULLA ORIPOV IJODIDA XALQ IBORALARINING QO‘LLANILISHI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston xalq shoiri abdulla Oripovning oddiy folklorizm hisoblangan xalq iboralaridan foydalanish mahorati yoritilgan.Shoir she’rlarida qo‘llangan ba’zi xalq iboralarining ohang, vazn, qofiya talabi bilan o‘zgarishga uchrashi tahlillar yordamida ochib berilgan.