INTERNETNING O‘ZBEKISTONGA KIRIB KELISHI VA RIVOJLANISHI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola O‘zbekiston Respublikasida internetning kirib kelishi va rivojlanish jarayonlarini o‘rganadi. Internetning ilk paydo bo‘lishi, mamlakatning telekommunikatsiya infrastruturasining asta-sekin modernizatsiyasi va ilk internet foydalanuvchilari haqida batafsil ma’lumot beradi. Maqola o‘quvchi va tadqiqot institutlarida internetdan foydalanishning ilk qadamlari, shuningdek, 90- yillarning oxiri va 2000-yillarning boshlarida telekommunikatsiya xizmatlarining kommersializatsiyasini tahlil qiladi. Ushbu ma’lumotnoma shuningdek, mobil internetning tarqalishi, internet tezlik va qamrovining ösishi hamda joriy etilayotgan yangi texnologiyalarning ahamiyati va ta’sirini muhokama qiladi. O‘zbekistonda internetning rivojlanishiga bo‘lgan yondashuvlar jamiyatning turli qatlamlariga qanday imkoniyatlar yaratgani va qanday özgarishlarni keltirib chiqargani yoritiladi