KIBERXAVFSIZLIKDAN HIMOYALANISHDA IT (INFORMATION TECHNOLOGY) SOHASINI AHAMIYATI VA ZARURLIGI - Xolboyev Sevdiyor Toyir o‘g‘li (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Bugungi axborortlashuv asrida har bir sohadagi turli ko‘rinishdagi xavf-xatarlarni hisobga olgan holda, ularni oldindan bartarf etishda muhim hisoblangan, “Information technology”(axborotlashgan qurilmalar) vositalarini joriy etishdan iboratdir. Bugungi jamiyatda axborotlarni izlash, ularni qayta ishlash va tarqatish muhim sanalib, ularni ishonchliligi hamda to‘liqligini ta’minlash zarur hisoblanadi. Chunki, shu orqali kiberxavfsizlikni ta’minlashimiz mumkin bo‘ladi