Ёшларнинг дунёқарашини шакллантиришда мусиқа санъатиниг ўрни: Ёшларнинг дунёқарашини шакллантиришда мусиқа санъатиниг ўрни - А.Эргашев (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ушбу мақолада баркамол инсон этиб тарбиялашда мусиқий тарбияга урғу берилган. Халқ оғзаки ижодиёти ҳар бир халқнинг улкан маънавий бойлиги ҳисобланади. Оғзаки анъанадаги мусиқада мусиқа ижрочилиги анъаналари устоз-шогирд муносабатлари орқали сақланиб ривож топади. Оммабоп мусиқанинг ҳозирги дунё маданиятида кенг ёйилишида, айниқса, оммавий ахборот воситалари радио, телевидение, овоз ёзиш ватарқатиш аппаратлари граммофон, магнитофон ва бошқаларнинг кашф этилиши катта таъсир ўтказганлиги ҳақида фикр юритилади.