(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada kognitiv lingvistika nuqtai nazaridan o‘zbek va ingliz tillarining o‘ziga xos xususiyatlari, tavsiflari va obyektlari tahlil qilingan. Tadqiqotda kognitiv lingvistikaning asosiy tushunchalari, til va tafakkur, konseptual metaforalar, freymlar nazariyasi kabi masalalar ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, o‘zbek va ingliz tillarida o‘ziga xos kognitiv xususiyatlar mavjud bo‘lib, ular til sohiblarining dunyoni idrok etish va talqin qilish jarayonlariga ta’sir ko‘rsatadi. Tadqiqot xulosalarida kognitiv lingvistikaning tillarni o‘rganishdagi ahamiyati va istiqbollari tahlil qilingan.