(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ma’lumki, sifatlar tirik mavjudot va hodisalarning xususiyatlarini ifodalovchi so‘zlardir. Yorqin sifatlar tasvirni jonlantiradi. Ularning olovli xususiyatlari semantik xilma-xillik va harakatlantiruvchi kuchlarni beradi. Qadimgi turkiy tilda bu yorqin sifatlar chuqur ma’noga ega. Maqolada qadimiy turkiy tillarda tasviriy sifatlarning qo‘llanish sohasi hamda ularning lisoniy va badiiy estetikasi ko‘rib chiqiladi.