(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
O‘zbek zamonaviy nasrida faqat maktubga asoslangan epistolyar janr namunalari ham yaratildi. Ushbu asarlar sirasida Maqsud Qorievning “Oydin kechalar”, Abduqahhor Ibrohimovning “Uyqu kelmas kechalar”, O‘lmas Umarbekvoning “Qizimga maktublar”, Xurshid Do‘stmuhammadning “Hijronim mingdir mening”, Benazir Muhammadning “Yobondan gulxonaga maktublar” asarlarini sanab o‘tish mumkin. O‘lmas Umarbekov asarini istisno qilganda, sanab o‘tilganlarning barchasi o‘zbek nomachiligi va jahon adabiyotida bo‘lgani kabi ishqiy maktub yoki yozishmalardan iborat