(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
O‘zbekiston Respublikasi mustaqillikka erishgan ilk kunlardanoq mamlakatimiz hukumati tomonidan mudofaa tizimini barpo etish, professional asosdagi armiyani shakllantirish, uning tarkibini yuqori malakali, kasbiy mahorat va jangovar qobiliyatga ega bo‘lgan, o‘z individual-shaxsiy, ijtimoiy xususiyatlar bilan harbiy kasb talablariga javob bera oladigan professional kadrlar-shartnoma asosidagi harbiy xizmatchilar bilan ta’minlash masalasiga katta e’tibor qaratib kelinmoqda.