(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Бронхиал астма сурункали касаллик ҳисобланиб, аҳолини соғлиғига кўп муоммаларни келтириб чиқаради, касаллик асосида наслий мойиллик ётади Ота-онасида аллергик касалликлар (бронхиал астма, аллергик ринит атопик дерматит, экзема, крапивница, Квинке шиши ва ҳ.к.) бор болаларда ҳаётини биринчи йилида астма касаллигини ривожланишига мойиллик юқори бўлади. (агар аллергик касалликлар билан отаси ёки онаси касал бўлса 25% , аллергик касалликлар отаси ва онасида ҳам кузатилса 50% учрайди).