(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarini she’riy asarlar ustida ishlashga o‘rgatishning mavhum tushunchasi bir necha sabablarga ko‘ra muhimdir. Bu savodxonlik ko‘nikmalarini rivojlantirish, ijodkorlik va o‘zini namoyon qilish, hissiy intellektni rivojlantirish, tanqidiy fikrlashni rivojlantirish, madaniyatni qadrlashni rivojlantirish, tilni qadrlashni kuchaytirish va turli mavzularda she’riyatni birlashtirishga yordam beradi. Ushbu maqola bo‘lajak o‘qituvchilarni xilma-xillikni ta’minlaydigan va o‘quvchilarning ta’lim tajribasini boyitadigan inklyuziv sinflarni yaratish vositalari bilan jihozlaydi