(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola barcha kabi insonlarning va yoshlarning tanasiga telefon radiatsiya ta’siri muammosiga bag‘ishlangan. Muallif ushbu maqola orqali telefonlardan foydalanish sohasidagi bilimlarni takomillashtirish masalasiga to‘xtalib o‘tadi, sog‘liqqa ta’sir qilishning salbiy oqibatlarini oldini olish maqsadida tavsiyalar keltirilgan. Telefonlar bizning televizorimizni, kompyuterimizni, noutbukimizni, telefonimizni va ko‘pincha yaqinlarimizni almashtirdilar. Biz ular bilan soatlab yoki hatto kunlarni o‘tkazamiz, ko‘pincha bu bizning jismoniy holatimizga qanday ta’sir qilishini o‘ylamaymiz. Va, ehtimol, bu mutlaqo behuda, chunki smartfonlarning salomatlikka ta’sirini o‘rganuvchi tadqiqotlar natijalarini tashvishli deb atash mumkin