(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mazkur maqolada bolalarda, ayniqsa boshlang`ich sinf o‘quvchilarda badiiy adabiyotni o‘qishga targ`ib qilish, ularda badiiy adabiyotga bo‘lgan muhabbatni paydo qilish va kitoblarni obrazli idrok qilish ko‘nikmalarini shakllantirishda nimalarga e`tibor berish kerakligi haqida mulohazalar yuritilgan. Badiiy adabiyotni obrazli idrok qilishda qanday vositalar yaxshi samara berishi, uning ijobiy tomonlari haqida fikr yuritilgan