(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Maqolada musiqaning yosh avlod ma’naviy, badiiy va axloqiy madaniyatini shakllantirishdagi ahamiyati, milliy g‘urur, vatanparvarlik, nafosat va ijodkorlik tarbiyasini amalga oshirishga, dunyoqarashini kengaytirishga, mustaqillik va tashabbuskorlikni o‘stirishdagi o‘rni, umumiy o‘rta ta’lim maktablarida ushbu fanni o‘qitishning o‘ziga xos maqsad va vazifasi, o‘quvchi yoshlarga ta’lim-tarbiya berishda musiqa fanining o‘ziga xos xususiyatlari, mazmun-mohiyati, nazariy asoslari, musiqa darslarini o‘qitilishida tayanch o‘quv reja tahlili, fanga oid kompetensiyalar hamda ularni shakllantirishda o‘qituvchiga qo‘yilgan talablar haqida so‘z boradi