(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Maqolada Xorazm viloyati Yangiariq tumanining “ Kattabog‘ “ qishlog‘i shevasidagi rang - tus bilan bog‘liq maqollarning asosan dastlabki ko‘rinishlari xalq udumlari va urf-odatlarida yaratilishi va tarqalishi , jonli va og‘zaki an’analar bilan bog‘liqligi an’aviy ma’no kasb etishi kishi qalbida sevinch qayg‘u shodlik va iztirob tuyg‘ularini uyg‘otishi hamda o‘zbek xalqining ma’nolar xazinasida ilgari surilayotgan fikr g‘oya bog‘liqligi talqin etiladi