(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Маълумки, дунё бўйлаб ўқитиш муҳити, одатда ўқитувчиларга йўналтирилган бўлиб, ўқувчилар прагматик маъноларни англаш ва ривожлантириш билан шуғулланишганда, ўқув дастури тил амалиётини енгиллаштириш учун дарслар давомийлиги минимал вақт билан бажариш учун тузилган. Ва реал дунёда суҳбатни тахмин қиладиган вазиятларда ўрганилаётган тилидан фойдаланиш имкониятлари чекланган. Шу сабабли, мен чет эл тилини ўқитишда прагматик компетенциянинг интеграциясини тадқиқ қилишни бошлаш муҳимлигини англадим. Тилни ўрганишнинг якуний мақсади мулоқот бўлганлиги сабабли, ушбу мақсадга ҳисса қўшадиган тадқиқотларни прагматизм орқали ўтказиш муҳимдир. Ушбу мақсад коммуникатив компетенцияни ривожлантиришга унчалик аҳамият берилмаган шароитларда, айниқса ESP контексти учун янада зарурроқ кўринади