(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Пахтани дастлабки ишлаш соҳаси республика иқтисодиётининг етакчи тармоқларидан бири бўлиб, унинг ҳолати ва истиқболи доимо мамлакат раҳбариятининг диққат-эътиборида бўлган. Сўнги йилларда тармоқда олиб борилаётган ислоҳотлар ҳам шу эътиборнинг амалий натижаси бўлиб, улардан кўзда тутилган мақсад – маҳсулот сифатини дунё бозори талаблари даражасида яхшилаш ҳамда унинг таннархини камайтириш орқали пахта махсулотлари ишлаб чиқариш самарадорлигини оширишдир