(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Халқаро тажриба шуни кўрсатадики, кўпчилик давлатлар давлат молияси барқарорлигини мустаҳкамлаш, манбаларни янада самарали тақсимлаш, шунингдек уларни самарали ишлатишни рағбатлантириш мақсадида ўрта муддатли бюджетни режалаштиришни татбиқ этган. Ҳозирги вақтда амалга оширилаётган изчил ислоҳотлар ва ўзгаришлар дунё ҳамжамиятига жадаллик билан кириб бораётган мамлакатимизнинг макроиқтисодий барқарорлигини таъминлашда, аҳоли турмуш фаровонлигини ошириш ва энг муҳими Ўзбекистоннинг ижтимоий-иқтисодий ривожланишида муҳим аҳамият касб этади. Мазкур мақолада бугунги кунда Ўзбекистон Республикаси молия тизимида олиб борилаётган ислоҳотлар, шу жумладан иқтисодий ва молиявий барқарорликни таъминлашда ўрта муддатли бюджетлаштиришнинг роли ҳақида баён қилинган