(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Dunyo hamjamiyatida shunday hodisalar borki, ular insoniyat paydo bo‘lgandan buyon o‘z sir-asrorlarini to‘laligicha namoyon qilmagan. Til ham mana shunday voqeliklardan biri hisoblanib, o‘zining barcha murakkab jihatlari bilan hanuzgacha o‘rganilish doirasini yo‘qotmagan. Ushbu maqolada tilshunoslikda bir necha yuz yilliklar davomida o‘rganilib kelayotgan interferensiya hodisasining metodik va ijtimoiy muammo sifatida talqinini ko‘rib chiqishga baģishlangan. Unda olimlarning interferensiya fenomenining paydo bo‘lish o‘rinlari haqida fikrlari va uni ijtimoiy hodisa sifatida ifoda etishga doir mulohazalari keltirilgan