(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada yerda hayotni paydo bo‘lish nazari-yalari. Biosferada mavjud bo‘lgan moddalarni to‘rtta asosiy guruhlari ularning ahamiyati va noosfera haqida axborotlar keltirilib o‘tilgan