(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Biosfera (grekcha so‘z bo‘lib, “bios” - hayot, “sphaire” - shar) - yer sharining tirik organizmlar ta’sirida bo‘lgan qismi bo‘lib, unda quruqlikdagi, tuproqdagi turli-tuman organizmlar yashaydi, atmosferaning pastki qatlamlari, gidrosferadan iborat