(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Mazkur maqolada hozirgi vaqtdagi sudralib yuruvchilarning qadimgi vakili hisoblangan gatteriya ( tuatara) haqida soʻz boradi. Uning tashqi tuzilishi, oʻziga xos ajoyib xususiyatlari, tarqalishi, koʻpayishi va rivojlanishi maqolada yoritib berilgan