(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
To‘qimachilik sanoatida paxta tolasi uning tarkibidagi iflos aralashmalar miqdoriga qarab ning ahamiyatlilik darajasi ortib boradi. Maqolada iflosliklarni maksimal ajratib olish jarayonida tolada va chigitda turli nuqsonliklar paydo po‘lishini inobatga olib, zarba natijasida paxtaga ta’sir qiluvchi kuchlarni o‘rganish dolzarb deb xisoblandi va qoziqli baraban mustahkamligi aniqlandi.