(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada asalari uyasida har kuni ma’lum miqdorda, qarib qolgan keksa asalarilar shira to‘plash davrida o‘z uyasidan uzoqda nobud bo‘lishi, oiladagi o‘lgan asalarilar joyini to‘ldirish maqsadida ona asalari ko‘p tuxum qo‘yishi, doimo yangi avlod voyaga еtishishi, lekin tug‘ilish o‘limdan ko‘p bo‘lganligi uchun, asalari oilasi har doim rivojlanib, ko‘payib borishi va aksincha, tug‘ilish o‘limdan kam bo‘lsa, bu holda asalari oilasi rivojlanishdan to‘xtashi haqidagi ma’lumotlar yoritilgan