(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Biz bilamizki, bu sayyorada millionlab hayvonlar turlari mavjud. Ularning har biri kelib chiqishi va morfologiyasiga qarab har xil xususiyatlarga ega. Ko‘pchilik biladiki umurtqali hayvonlar umurtqasizlarga nisbatan kam lekin hajm jihatidan katta hisoblanadi. Umurtqali hayvonlari soni kam bo‘lgani bilan turlar soni xilma xil bo‘ladi. Umurtqali hayvonlar tabiatdagi va inson hayotida katta ahamyat kasb etadi