(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Маълумки, қайта ишланаётган материални таркибида толада «юмшоқ» нуқсонларнинг (ифлослик, чигитга ёпишган тола, гажаклик ва тугунаклар) ундан ташқари чигитнинг шикастланиши тозалаш жараёнининг самарадорлигини ва толали махсулот сифат кўрсаткичларига таъсир қилади. Ушбу мақолада пахтани ифлосликлардан тозалаш машинасини тозалаш самарадорлиги назарий тахлил қилинган